Volledig scherm
© Frans Nikkels

Gemeente Enschede: 'International School Twente van groot belang voor regio'

ENSCHEDE - Het gaat goed met de International School Twente in Enschede. De school verwacht de komende jaren een toename in het aantal leerlingen. Momenteel zijn dat er nog 135, in 2020 moet dat aantal oplopen naar 250. Burgemeester Onno van Veldhuizen bezocht donderdagochtend de school.

Het IST biedt onder andere onderwijs aan kinderen van zogeheten expats. Dat zijn medewerkers van grote internationale bedrijven, die in Nederland komen werken. Doordat zij zo hun kinderen makkelijker Engelstalig onderwijs kunnen laten volgen, verwacht de school dat zij zo belangrijk kan zijn voor het ‘vestigingsklimaat’ in Twente.

Subsidie
En dat is één van de redenen waarom de gemeente de school als groot belang ziet voor de regio. Vanuit het bedrijfsleven, de regio en de gemeente zelf is er ook een subsidie vrijgemaakt voor het IST van ruim 2 miljoen euro. 

Bezoek burgemeester
Burgemeester Onno van Veldhuizen bezocht donderdagochtend de school, en benadrukte nog eens het belang van de internationale school. “Een regio met zo’n school heeft een streepje voor bij bedrijven uit het buitenland, die naar Twente willen komen,” sprak Van Veldhuizen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (52%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (34%)
2237 stemmen