Volledig scherm
Enschede Promotie krijgt door de verschuiving meer vrijheid om grote evenementen zoals The Passion naar de stad te lokken. © Frans Nikkels

Gemeente gaat bepalen hoeveel subsidie evenement in Enschede waard is

ENSCHEDE - Of Grolsch Summer Sounds volgend jaar nog steeds 40.000 euro subsidie krijgt, is niet meer aan Enschede Promotie. De gemeente neemt de adviesrol voor het vaststellen van subsidies voor evenementen vanaf volgend jaar over. Enschede Promotie kan zich zo meer gaan richten op het organiseren en begeleiden van evenementen in de binnenstad.

Het is een gewoonte dat Enschede Promotie in het najaar advies uitbrengt over evenementensubsidies. Een belangrijke taak, want het verdelen van zo’n vijf ton onder zo’n twintig evenementen vraagt om een kritische blik.

Te veel petten
Die keuzes waren voor Enschede Promotie soms lastig. „Ze hadden soms iets te veel petten op”, legt wethouder Eelco Eerenberg uit. Het ene moment treedt citymarketing op als ‘kritische adviseur’, later organiseert ze ook zelf evenementen. Het loslaten van de rol van adviseur geeft Enschede Promotie meer vrijheid om zelf initiatief te nemen tot het aanjagen van nieuwe evenementen. Ook het lokken van grote evenementen naar Enschede, behoort tot de mogelijkheden. Vanwege de professionaliteit binnen de organisatie kan Enschede Promotie ook worden ingeschakeld bij het begeleiden van bestaande lokale evenementen.

Verdeling
De verdeling van subsidies wordt eind dit jaar bekend bij de vaststelling van het evenementenprogramma voor 2017. Enschede Promotie zal nog wel advies uitbrengen aan de gemeente.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (16%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (31%)
932 stemmen