Volledig scherm
Patricia Klaar op het terras van Square. © Annina Romita

Gemeente Hengelo wil over terrasaffaire praten

HENGELO - De gemeente gaat met Willem Fabels, eigenaar van het pand van restaurant Square, en buurvrouw Patricia Klaar praten over een oplossing voor het conflict over het terras.

Dat laat het college van B en W weten in antwoord op vragen van Lokaal-Hengelo. De affaire sleept zich al jaren voort. Klaar wil via het terras naar haar voordeur in het aanpalende steegje, maar de partijen liggen met elkaar in de clinch over onder meer het recht van overpad.

Terrasschotten
Bovendien versperden terrasschotten de weg, hoewel die inmiddels op last van de gemeente zijn verwijderd. Die zijn nu vervangen door bloembakken en het college overweegt om ook daar tegen op te treden.

Maar als het over eigendomsprocedures en het betwiste recht van overpad gaat is de gemeente geen partij, laat het college weten: ‘Als het recht van overpad wordt belemmerd is nakoming hiervan via een civiele procedure afdwingbaar.’

Geen 'bereikbaarheidsprobleem'
De woning van Klaar is overigens op twee manieren bereikbaar, aldus het college: via het terras en ook van de zijde van de Marktsteeg. Daardoor is er geen ‘bereikbaarheidsprobleem’.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1732 stemmen