Volledig scherm
© Britt van Uem

Gerco en Evelien Schröder helpen manege Enschede uit de brand

TUBBERGEN - Topspringruiter Gerco Schröder heeft met zijn vrouw, Evelien, en zijn broers Ben en Wim een acuut vervoersprobleem van manege het Roessingh in Enschede verholpen. Samen met paardentransport Potijk uit Geesteren stelden de Tubbergernaren vervoer beschikbaar.

De manege had een probleem met vervoer voor de zestien paarden, die jaarlijks naar hun vakantieadres gebracht moeten worden.  Hun vertrouwde chauffeur was gestopt.

Luxe vrachtwagen
Binnen een week was het vervoer voor de dieren geregeld en kwam afgelopen donderdag de luxe vrachtwagen van BWG stables voor rijden. De paarden werden in stijl vervoerd. Achter het stuur van de BWG Stables wagen Evelien Schröder. Zij had zes jaar niet meer in een grote vrachtwagen gereden vertelde ze maar wist moeiteloos de draad weer op te pakken.

Vakantie
De paarden van manege het Roessingh, waar ruiters met en zonder beperking kunnen paardrijden, gaan jaarlijks met vakantie naar een groot weide in de buurt. ,,Ze kunnen daarna weer uitgerust en vol nieuwe energie terugkeren in de stal en er weer een jaar tegenaan", zegt Judy Branger, hoofd van de manege. De ambassadeurs halen de paarden in augustus weer op van hun vakantieverblijf. De gebroeders Schröder zijn sinds 2013 ambassadeur van Stichting manege het Roessingh.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (13%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1639 stemmen