Volledig scherm
Detakerk aan de H.H. Blijdensteinlaan © Marieke Bakker

Gezocht: kopers kerkgebouwen in Enschede

ENSCHEDE - De protestantse gemeente in Enschede is op zoek naar kopers of huurders voor vier gebouwen.

Verkoop van de gebouwen heeft uiteindelijk de voorkeur, zegt ds. Hanneke Siebert. Het gaat bij dit kerkelijk vastgoed onder meer om de Opstandingskerk aan de Zonstraat. Een deel van de kerk is op dit moment verhuurd aan het activeringscentrum Power. De kerkzaal is verhuurd aan de Silo Church.

'Liever een koper'
Een deel van de Detakerk aan de H.H. Blijdensteinlaan is verhuurd aan Evangeliegemeente De Deur. De kerkzaal wordt nu alleen gebruikt voor opslag, maar bedoeling is ook voor dit deel een huurder te vinden. Zoals gezegd: nog liever een koper. De locatie aan de Cultuurmijl zou gewild moeten zijn.

Koren
De Apostel Thomaskerk aan de Thomas de Keyserstraat in Stadsveld is op dit moment alleen in gebruik bij een aantal koren die er repeteren. Dan is er nog De Schalm, een protestants gebouw dat is aangebouwd tegen de katholieke Verrijzeniskerk in de Wesselerbrink. De Schalm staat eveneens op de lijst van te verkopen gebouwen.

Toekomst
Tot slot is er de oecumenische wijkgemeente bij Mediant in de Helmerhoek. Deze groep oriënteert zich volgens Hanneke Siebert momenteel op de toekomst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (21%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (45%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
53 stemmen