Volledig scherm
Archiefbeeld: afzwemmen bij zwembad De Brug © Reinier van Willigen

Glanerbrugse Emma (8): ‘Lieve burgemeester laat ons zwembad met rust!’

GLANERBRUG – De 8-jarige Emma uit Glanerbrug vraagt burgemeester Onno van Veldhuizen in een brief zwembad De Brug ‘met rust te laten’.

‘Op dinsdag ga ik naar de zwemclub van Avanti Wilskracht. Vrijdagavond ga ik vaak discozwemmen met mijn vriendjes. Er zijn soms wel honderd kinderen in het bad,’ beschrijft het 8-jarige meisje in haar brief. Ze benoemt dat ze nu altijd lopend naar het zwembad gaat, maar dat dit niet langer kan als het zwembad sluit.

Fitte opa
Emma meldt ook in haar brief dat ze heel graag net zo fit wil zijn als haar 92-jarige ‘overgrootopa’. ‘Mijn overgrootopa zwemt nog vijf keer in de week.’

Boodschap
De boodschap van Emma aan de burgemeester is luid en duidelijk: ‘Lieve burgemeester laat a.u.b. ons zwembad met rust!!’ En na het relaas over haar geliefde zwembad, verzoekt ze de burgemeester ook de bibliotheek niet te sluiten. Lees de volledige brief hieronder.

Demonstratie
Een groep Glanerbruggers demonstreert maandagavond bij het stadhuis in Enschede tegen de sluiting van het zwembad. De groep fietst ‘met zoveel mogelijk toeters en bellen’ vanaf De Brug richting de Enschedese binnenstad.

Bezuinigingen
Volgens de gemeente is een bezuiniging op sportaccommodaties van een miljoen noodzakelijk. De Brug is het eerste kind van de rekening. Om het zwembad met de tijd mee te laten gaan zijn er forse investeringen nodig. Door De Brug te sluiten bespaart de gemeente jaarlijks 240.000 euro. Daarnaast sluit het dorpshuis over enkele weken de deuren en wordt de bibliotheek mogelijk gesloten. De dorpsraad vreest door het sluiten van deze openbare voorzieningen voor de afbraak van het dorp.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
383 stemmen