Volledig scherm
© Britt van Uem

Glanerbrugse voetbalclub zamelt 20.000 euro in met actie ‘Waar schijt de koe?’

GLANERBRUG - Alle blikken zijn zondagmiddag gericht op de aankomst van de koe van boer Bert Schuring. Met de ludieke actie ‘Waar schijt de koe’, zamelt de Glanerbrugse Voetbalvereniging Eilermark geld in voor een kunstgrasveld.

Er zijn tweeduizend loten voor 10 euro per stuk verkocht. Het ingezamelde bedrag, 20.000 euro, is vast een voorzetje. In het vak waar de koe als eerste schijt, dat lotnummer wint. Wie goed gokt waar de koe een kwartier later zijn rechtervoorpoot neerzet, heeft de tweede prijs gewonnen.

Hoofdprijs
De boer heeft in plaats van drie koeien alleen koe Erna 70 bij zich. De anderen kreeg hij niet mee. „Maar deze driet wel goed van zich af”, beweert boer Bert. De koe loopt eerst wat onwennig op het grote voetbalveld. Mensen wachten langs de lijn in spanning af of koe Erna 70 in hun vakje schijt. De hoofdprijs van 1.000 euro is logischerwijs erg gewild. Ook de tweede en derde plaats zijn niet mis met bedragen van respectievelijk 600 en 300 euro.

'Meer steun'
De actie ‘Waar schijt de koe?’ houdt de club niet voor het eerst. Doel was ooit een nieuwe speeltuin en later een nieuw kleedkamergebouw. Dit jaar is het dus een kunstgrasveld. De club doet alles zelf en krijgt geen subsidie van de gemeente. „Het zou best fijn zijn als we uit die hoek wat meer steun kregen”, laat mede-organisator Jan Otten zich ontvallen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (50%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (33%)
880 stemmen