Volledig scherm

Glasvezel voor buitengebied Losser, Haaksbergen, Enschede en Hengelo

HAAKSBERGEN - De gemeenten Haaksbergen, Enschede, Hengelo en Losser hebben overeenstemming bereikt over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. Het glasvezelnetwerk wordt uitgerold door investeerder Communication Infrastructure Fund (CIF). De gemeenten zetten binnenkort hun handtekening onder een convenant om de afspraken en de voorwaarden voor de aanleg te bekrachtigen.

Het buitengebied van de vier gemeenten is goed voor zo’n 6.500 aansluitingen. Als minstens vijftig procent van de huishoudens zich aanmeldt voor een glasvezelabonnement, gaat de schop de grond in. Stichting TwenteGlas gaat zich hiervoor de komende tijd inzetten. Die stichting is opgericht door bewoners en bedrijven in het buitengebied. Het streven van CIF, TwenteGlas en de vier gemeenten is om de aanleg eind 2017 te hebben gerealiseerd.

Oplossing
Voor die tijd moet in beeld worden gebracht welke adressen in aanmerking komen voor een standaardoplossing en welke huishoudens een maatwerkoplossing aangeboden krijgen. Zo’n 96 procent van de aansluitingen kan namelijk probleemloos worden aangelegd. Circa vier procent van de aansluitingen is naar verwachting onrendabel. Bijvoorbeeld door de afgelegen ligging van het perceel of obstakels als bossen, snelwegen of water.

Kosten
Gebruikers van de standaardoplossing betalen straks, naast de reguliere kosten van de provider, 9,95 euro per maand voor de aansluiting op het glasvezelnetwerk. Samen met CIF wil TwenteGlas zich inzetten om ook voor de maatwerkaansluitingen tot een acceptabele oplossing te komen.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  
  1. Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    Pechvogel Jill Roord viert feestje ingetogen mee

    SCHAFFHAUSEN (ANP) - In al het feestgedruis bij de Nederlandse voetbalsters liep één speelster een tikkeltje beteuterd rond. Nico-Jan Hoogma, de directeur topvoetbal bij de KNVB, had oog voor Jill Roord en gaf de 21-jarige middenveldster een stevige knuffel. ,,Ik heb heel lang op deze kans gewacht, ik keek er enorm naar uit. En toen kwam al na een paar minuten een einde aan, dat is heel pijnlijk’', zei Roord. ,,Ik ben nu nog wat ingetogen, maar dat gaat wel voorbij. Ik heb ook al veel zin in het feestje straks.’'

poll

Landelijke Sinterklaasintocht kwam nog nooit naar Twente

Landelijke Sinterklaasintocht kwam nog nooit naar Twente

  • Dat wordt een keer tijd, we hebben water genoeg (29%)
  • Hoeft ook niet, veel te veel gedoe tegenwoordig (54%)
  • Ik zie liever het koningspaar in Twente op Koningsdag (17%)
455 stemmen