Volledig scherm
Graffitikunstenaars van Element X Customs © Lars Smook

Graffitikunstenaars fleuren binnenstad Enschede op

ENSCHEDE – Kunstenaars Joost Meinder (24), Peter Veenstra (28) en Kevin Falamat (20) fleuren met graffiti de Enschedese binnenstad op. De bouwschutting voor de grotendeels verdwenen Hofpassage is als eerste aan de beurt.

Element X Customs van de jonge ondernemers Joost Meinders en Peter Veenstra timmert aan de weg met graffiti, muurschilderingen, workshops, zeefdrukken, textieldrukken en nog veel meer. Met hun bedrijfje zitten ze in de Performance Factory, de vroegere Polaroidfabriek aan de Hoge Bothofstraat. Samen met graffiti-ontwerper Kevin Falamat richten ze de spuitbus deze week op de bouwschutting voor de grotendeels verdwenen Hofpassage. Een voorlopige kroon op hun werk, meent Joost. De nieuwe pui van de passage staat er op en er is veel ruimte voor de skyline van de stad. "We maken de contouren van de Grote Kerk, De Grolsch Veste, de Alphatoren, Saxion, TwentseWelle en Primark." De graffitikunstenaars denken dat ze meer dan honderd bussen met acrylverf leegspuiten op de schutting.

HEMA-pand
Het drietal mag van de gemeente en AKOR Bouw straks ook de schutting aan de kant van het Van Heekplein verfraaien en ze zijn ook in beeld als straks het voormalige HEMA-pand wordt verbouwd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-4
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (39%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
1573 stemmen