Volledig scherm
© Erna Lammers

Grondwaterpompen over enkele weken aan in Enschede

ENSCHEDE - Het is slechts een kwestie van weken voordat de twee grondwaterpompen aan de Deurningerstraat in werking worden gesteld. Dat zegt Patrick Spijker van de gemeente. Dag en uur kan hij nog niet noemen, omdat er nog het een en ander moet gebeuren voordat de eerste liters kunnen worden weggepompt. "Maar dat het gaat gebeuren is zeker", aldus Spijker.

Werkende pompen zijn een vurige wens van Enschedeërs die last hebben van grondwateroverlast. De pompen onttrekken het water tot een diepte van zo'n 19 meter. Of ze ook ondiep grondwater kunnen wegpompen weet Spijker niet. "Daarvoor moeten de pompen langer aanstaan."

Voorbereiding
Na de bouwvakvakantie gaat de aannemer verder met de voorbereidingen. Zo moet er nog gekeken worden hoe het grondwater is af te voeren. Onderzoeksbureau Tauw plaatst daarvoor extra peilbuizen. Spijker verwacht dat het effect van het pompen over een half jaar duidelijk is.

Bijeenkomst
Volgende maand is er een bijeenkomst over grondwateroverlast in de kantine van korfbalvereniging Nääs. Aanmelden voor de sessie in september kan per e-mail aan bodeminfo@enschede.nl. Een verslag van de eerste bijeenkomst in juli is te vinden op www.enschede.nl/noord onder het kopje nieuws.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1926 stemmen