Volledig scherm
© Lars Smook

Groot(s) MST nu echt geopend

ENSCHEDE – Met de handen van veertien bestuurders van evenzoveel Twentse gemeenten op een reusachtig beeldscherm hebben Commissaris van de Koning Ank Bijleveld en ziekenhuisbaas Bas Leerink zaterdagmorgen het MST geopend. ,,We hebben een groot en groots ziekenhuis", omschreef burgemeester Onno van Veldhuizen van Enschede de medische voorziening op het Koningsplein in zijn stad.

Hoewel, echt fonkelnieuw is het Medisch Spectrum Twente eigenlijk al niet meer. Het ziekenhuis, dat zo’n 240 miljoen euro heeft gekost na een bouwperiode van ongeveer vier jaar, opende al in de eerste week van januari de deuren. Dat gebeurde na een hectische zaterdag waarop alle patiënten van de verouderde locatie aan de Haaksbergerstraat werden verhuisd naar de locatie aan het Koningsplein. Het was een minutieus geplande operatie; een welhaast met militaire precisie voorbereide exercitie die vrijwel rimpelloos verliep.

Alles op de plaats
Ruim vijf maanden later staat nagenoeg alles op de plaats in het MST. ,,Op wat kleine dingetjes na dan", sprak voorzitter Leerink van de raad van bestuur na de officiële opening, ,,maar dan moet je denken aan een enkel haakje of een vitrage die nog moeten worden opgehangen."

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
472 stemmen