Volledig scherm
Waterpret op de Hengelose markt: zondag is de tweede aflevering van het grootste watergevecht van Twente. © Bert Kamp

Groot watergevecht op marktplein Hengelo

HENGELO - De waterpistolen en supersoakers kunnen weer uit de kast: op het Hengelose marktplein heeft zondagmiddag een groot watergevecht plaats. De temperaturen zijn dan nog altijd tropisch, aanleiding voor Tijs Jagers van platform Hengelo Helemaal Stil? om razendsnel een groot gevecht te organiseren.

Hij deed dat vorig jaar op dezelfde manier, aan het einde van een bloedhete week en trok daarmee ruim 200 liefhebbers die elkaar met waterpistolen en waterballonnen te lijf gingen. Daarmee ontstond het grootste watergevecht van de regio. Dit jaar had hij al een vergunning op zak, maar die is inmiddels verlopen. Niettemin stelde de gemeente zich ‘na enig zeuren’ soepel op en sponsort ook het water.

Alle leeftijden

Water wordt met tuinslangen aangevoerd, er staan bakken met waterballonnen klaar. Het gevecht op het marktplein duurt van 14.00 tot 17.00 uur. Voor alle leeftijden. “Van peuters tot zestig-plussers. Vorig jaar was iedereen ook weer even kind,” aldus Jagers, die tientallen verzoeken zegt te hebben gehad om weer zo’n watergevecht te organiseren.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (30%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (61%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (8%)
3765 stemmen