Volledig scherm
Lange rijen bij karikaturist Thijs Wessels tijdens het kinderboekenweekfeest in de Bibliotheek Hengelo. © Saskia Minkman

Grote drukte op kinderboekenweekfeest in Hengelo

HENGELO - Een sneltekenaar, een goochelaar en een creatieve workshop: de bibliotheek in Hengelo stond zondagmiddag bol van de activiteiten. Flink wat kinderen kwamen er met hun opa's en oma's op af. Vooral bij de sneltekenaar stonden lange rijen. Opa's en oma's worden volop in het zonnetje gezet.

Een opa met zijn kleinzoon, vastgelegd door karikaturist Thijs Wessels. Kleinzoon Daan Posthumus (7) houdt de tekening trots omhoog. "Hij lijkt wel. En ze hebben mijn kuif er ook op getekend", zegt Daan. Ook 'opa' Jacob Vledder (69) is tevreden over het resultaat. Daan gaat 'm in zijn slaapkamer hangen. Ze hebben een half uurtje moeten wachten tot ze aan de beurt waren bij de tekenaar. Als ze klaar zijn, is de rij nog ietsje langer geworden.

Leesliefhebber
Goochelaar Hilbert Geerling haalt niet alleen kinderen op het podium, om zijn ballentruck te doen maar betrekt ook moeders en opa's en oma's bij de show. Op de eerste verdieping worden van de bladzijdes van oude boeken egels gemaakt. Selena Smid (9) houdt haar exemplaar voorzichtig in handen. De leerlinge van de Titus Brandsmaschool is een enorme leesliefhebber: iedere dag, eigenlijk ieder uur zit ze in een boek. Ze weet ook nu al wat ze wil worden: schrijfster.

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (23%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (20%)
676 stemmen