Volledig scherm
© Thinkstock

Haaksbergse Harmonie trakteert op weekend vol muziek

HAAKSBERGEN - Ter ere van haar 115de verjaardag trakteert de Haaksbergse Harmonie het dorp op een ‘Weekend vol muziek’.

Dat begint zaterdagavond 18 juni met een aangekleed midzomernachtconcert op het marktplein. Het voorprogramma begint om 21.00 uur en wordt ingevuld door het B-orkest. Dat bestaat uit leerlingen die worden klaargestoomd voor de hoofdmacht van de Haaksbergse Harmonie. Het grote harmonieorkest begint om 22.00 uur aan het ruim twee uur durende concert. Ook een lichtshow maakt deel uit van het midzomernachtconcert.

Openluchttheater
Met 500 stoelen is de ruimte voor het podium ingericht als openluchttheater. Er zijn nog 150 zitplaatsen beschikbaar. Kaarten kosten 10 euro, inclusief twee consumpties en zijn te koop bij de VVV, Grand Café Centraal en via tickets@haaksbergseharmonie.nl. De rest van de markt is vrij toegankelijk voor het publiek.

Muziekkorpsen
Op zondag 19 juni zetten Musikverein Alstätte, Crescendo Buurse, Crescendo Rekken, Amicitia Rietmolen en de Haaksbergse Harmonie het dorp in muzikale sferen. Vanaf 13.30 uur staat de Stermars op het programma. Vanaf vijf verschillende locaties (Het Wiedenbroek, de Lourdeskerk, sporthal De Els, machinefabriek WiHa en het Harmoniegebouw) marcheren de muziekkorpsen afzonderlijk naar het verzamelpunt, de bibliotheek.

Lange stoet
Terwijl zij onderweg zijn, speelt op de markt seniorenorkest De Evergreens. Tot daar rond 14:30 uur een lange stoet van vijf muziekkorpsen zijn opwachting maakt. Onder leiding van tambour-maître Martin Vis brengen de ruim 250 muzikanten gezamenlijk twee marsnummers ten gehore. Vervolgens klimmen de Haaksberger Muzikanten op het podium. Pas als tegen 16.30 uur Bis bald auf Wiedersehen klinkt, is het ‘Weekend vol muziek’ ten einde.

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (11%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (32%)
461 stemmen