Volledig scherm
© Foto's Annina Romita

Haringparty Hengelo levert 18 mille op voor goede doel

HENGELO - Hoedjes, mooi weer en Hollandse nieuwe vormden donderdagavond de ingrediënten voor de traditionele haringparty van de Lionsclub Hengelo op De Houtmaat. Evenals in andere jaren kwamen er circa 500 gasten af op het festijn. En het leverde ook nog eens dik 18 mille op voor het goede doel.

Jan van Halst had zijn drukke werkdag als nieuw directielid van FC Twente onderbroken om als veilingmeester op de treden. Geen gesigneerde shirts van Twente echter dit jaar. In plaats daarvan een gesigneerde roze voetbalschoen van Christiano Ronaldo (opbrengst 800 euro) en een door Luiz Suarez gesigneerd shirt van Barcelona (opbrengst 900 euro). Terwijl de mussen dood van het dak vielen door de hitte bracht een paar ski’s bij de veiling het meeste geld op: 1.200 euro. Het eerste vaatje Hollandse nieuwe werd door veilingmeester Van Halst afgehamerd op 3.000 euro en kwam daarvoor in handen van Carlo Vruwink van het ict-bedrijf Victa uit Hengelo.

Museum Hengelo
De haringhapperij bracht voor het goede doel 18.480 euro op. De opbrengst gaat naar het Museum Hengelo. Een ander vaste element van de haringparty is de botenregatta op de vijver van De Houtmaat. Dat waterballet werd dit jaar gewonnen door Eijssink Afrekensystemen, dat werd vertegenwoordigd door Peter Rientjes en Peter-Bas Douwes Dekker. En natuurlijk mag niet onvermeld blijven dat Anneke Knoef werd uitverkozen tot bezoekster met de mooiste hoed.

Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
796 stemmen