Volledig scherm
© Lars Smook

Hasseler Es pruimt zendmast niet

HENGELO - Telecombedrijf KPN wil een veertig meter hoge zendmast plaatsen langs de Hasselerbaan, ter hoogte van het Bartelinkslaantje. De Wijkraad Hasseler Es en omwonenden zien dat niet zitten en hebben al bij de gemeente geprotesteerd tegen het plan.

De beoogde locatie, tegenover het kunstwerk van Evert Stobos, maakt deel uit de hoofdgroenstructuur in de wijk. De wijkraad is van mening dat die niet aangetast mag worden.

Daarnaast heeft de wijkraad ‘esthetische’ bezwaren, vertelt bestuurslid Hermine Banis. Rondom de mast komt een hoog hekwerk van 10 bij 10 meter. „Dat wordt een heel lelijk gezicht, het ontsiert de entree van de wijk.”

Ontvangst

De wijkraad heeft de gemeente enkele alternatieve locaties voorgelegd, onder andere op bedrijventerrein Oosterveld. Maar die zijn volgens Banis stuk voor stuk afgewezen, omdat de ontvangst voor de klanten van KPN vanaf die plekken niet goed zou zijn. „En we kunnen onze wijkbewoners ook niet aandoen dat ze niet meer goed kunnen bellen.”

De aanvraag van KPN dateert al van eind vorig jaar. Bij de gemeente zijn in totaal tien zienswijzen binnengekomen. Behalve de wijkraad maken ook bewoners van de Paul Pellastraat en de Eduard van Beinumstraat bezwaar tegen de plaatsing van een zendmast vlakbij hun huizen. Volgens hen hoort een zendmast niet in de hoofdgroenstructuur, maar op een bedrijventerrein. De omwonenden zijn bang dat hun huis in waarde zal dalen.

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
11'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1515 stemmen