Volledig scherm
© Lars Smook

Heerlijk Hengelo: geen massa, maar kwaliteit

HENGELO - De fijnproevers loopt het water nu al in de mond, want Heerlijk Hengelo staat voor de deur. Komend weekend beleeft het culinaire evenement zijn derde editie, met enkele nieuwe ingrediënten: dagelijkse kookworkshops en een demonstratie van topkok Lars van Galen.

De organisatie mikt op 12.000 tot 15.000 bezoekers. Vorig jaar waren het er naar schatting 12.000. „Dat willen we op z’n minst evenaren”, zegt organisator Mark Pastoor. Aan het weer zal het waarschijnlijk niet liggen, want de temperatuur stijgt komende dagen naar tropische hoogte.

De derde aflevering van Heerlijk Hengelo telt zestien deelnemers, twee minder dan vorig jaar. De Twee Wezen en de Blauwe Engel zijn dit keer niet van de partij. Nieuw is restaurant Square, de opvolger van bistro De Stadhouder. Dat twee bekende zaken afwezig zijn, vindt Pastoor geen tegenvaller. „Het gaat niet om massa, maar om kwaliteit.”

Toren
Hij had met gemak meer deelnemers kunnen inschrijven. „We hadden veel aanvragen van buiten Hengelo. Maar dat doen we dus niet. Het is een Hengelo’s evenement, waarop Hengelose bedrijven zich presenteren. Punt. Daar willen we niet aan tornen.”
Plaats van handeling is weer het Burgemeester Jansenplein. De opzet is gelijk aan voorgaande jaren, met een groot terras en centrale bar en een kring van witte pagodetenten daaromheen. Compact en overzichtelijk: dat is volgens voorzitter Eric Spit de kracht van Heerlijk Hengelo.
Voor het eerst worden dit jaar dagelijks kookworkshops gehouden, ook voor kinderen. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden via Facebook. Chef- kok Lars van Galen van restaurant ’t Lansink geeft zondag om 15.00 uur een kookdemonstratie. Hij laat zien hoe je paella ‘in een modern jasje’ maakt. Een van de tenten is gereserveerd voor goede doelen en maatschappelijk organisaties.

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (54%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (32%)
1926 stemmen