Volledig scherm
© Annina Romita

Hengelo doet rotondes nu snel in de aanbieding

HENGELO - De gemeenhet Hengelo doet de rotondes nu snel ‘in de aanbieding’. Het college van B en W verwacht dat er flink wat reclame-inkomsten binnenkomen. Daarbij wordt samengewerkt met Enschede, die al langer rotondes in gebruik geeft aan bedrijven en instellingen.

In het najaar wil Hengelo samen met Enschede de aanbestedingsprocedure beginnen voor de exploitatie van rotondes door bedrijven. Een bedrijf of instelling betaalt de gemeente een bedrag om reclame te mogen maken op een van de rotondes in de stad. De reclamebordjes zijn 50 bij 70 centimeter. De gemeente blijft zelf verantwoordelijk voor het onderhoud van de rotonde.
Het college wil behalve met de rotondes ook met lichtbakken geld verdienen. In een toelichting bij het besluit staat de passage: ‘Uit marktconsultatie is gebleken dat bedrijven die zich richten op rotondereclame veelal ook actief zijn in lichtbakreclame. Een gecombineerde aanbesteding van deze reclamevormen garandeert voor de gemeente maximale inkomsten.’

Model
Eerder werd al bekend dat de gemeente Hengelo, in een samenwerkingsverband met Enschede, rotondes in gebruik wil geven aan bedrijven en instellingen. Enschede doet dat al langer. Volgens de Hengelose wethouder Marcel Elferink kan ‘een reclamemodel samen met Enschede leiden tot hogere opbrengsten’. Ook lichtmasten van de gemeente komen dus voor adoptie in aanmerking.
Lokale en landelijke bedrijven zouden al interesse hebben getoond. Hier en daar lopen al gesprekken met kandidaten. Zo zouden kunstenaars onder leiding van Pier van Dijk al interesse hebben getoond om een van de rotondes van kunstzinnige uitingen te voorzien.

Slangenbeek
Het college stelt nu in gesprek te zijn met de wijkraad Slangenbeek en een kunstenaar over de invulling van een van de rotondes in de Beneluxlaan met ‘een meer permanent kunstwerk’.
Uit onderzoek van de gemeenten Hengelo kwam naar voren dat achttien rotondes binnen de gemeentegrenzen voor adoptie in aanmerking komen. De overige twee rotondes zijn van de provincie.
Elders in het land gebeurt het al dat bedrijven en zelfs scholen en verenigingen een rotonde adopteren. 

poll

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

Twentenaren gewaarschuwd voor winterstorm: 'Haal wat los ligt naar binnen'

  • Wat een bangmakerij, het valt vast mee (52%)
  • Storm, bah! Ik blijf morgen thuis (15%)
  • Weer of geen weer, ik ga altijd op pad (33%)
661 stemmen