Volledig scherm
Het wooncomplex Baeck & Hagen aan de Backenhagenlaan. © Michel Hasselerharm

Hengelo geeft geen buurtbon voor naamzuil bij wooncomplex

HENGELO - Het is niet alleen voor henzelf, ook voor de postbode en de taxichauffeur. Toch krijgen de bewoners van Baeck & Hagen geen buurtbon. De commissie voor de bezwaarschriften buigt zich nu over de zaak.

De spelregels voor het verkrijgen van een buurtbon, een bijdrage voor burgerinitiatieven, blijken niet voor iedereen duidelijk te zijn. Regelmatig worden aanvragen tot verbazing van de indieners geweigerd. Of het nu gaat om een bijdrage voor een straatfeest, straatverlichting of een fontein: een ‘nee’ komt vaak hard aan. Dat geldt ook voor de bewoners van het appartementencomplex Baeck & Hagen aan de Backenhagenlaan. Zij vroegen een bijdrage voor het plaatsen van een adreszuil bij hun wooncomplex, nabij de hoek met de Weleveldstraat.

Herkenbaarheid

De zuil moet de herkenbaarheid van het complex te vergroten. Dat is nodig, omdat de entree niet aan de kant van de Backenhagenlaan zit, maar aan de andere kant van het pand. Dat is lastig voor bijvoorbeeld taxichauffeurs. Hoewel de bewoners zo goed mogelijk uitleggen dat de bezoekers naar ‘het appartement met de rode stenen’ moeten gaan, lopen de taxichauffeurs toch vaak flink te zoeken. Er hangt wel een bordje met huisnummers. Maar die zijn, volgens de bewoners, van een afstandje niet goed te lezen, waardoor taxi’s vaak doorrijden. Dat is al vervelend, maar als ook ambulances het adres niet kunnen vinden, wordt het meer dan lastig.De kosten werden berekend op 1.275 euro, inclusief plaatsing. Daarvoor werd een bijdrage gevraagd in het kader van de buurtbonnen voor dit jaar.

Privébelang

Het verzoek werd door het college afgewezen op basis van artikel 3, lid 10 van het reglement voor de buurtbonnen. Dat komt erop neer dat er geen bijdrage kan worden verstrekt voor ‘ideeën met privébelang’. Daar is volgens het college sprake van, omdat het gaat om een extra voorziening bovenop de bestaande reguliere bewegwijzering ‘voor een selecte groep’.
De bewoners maken daar bezwaar tegen. Omdat de zuil niet alleen voordeel voor de bewoners oplevert, maar ook voor ‘ambulances, politie, brandweer, bezoekers, postbestellers, enzovoorts’.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2956 stemmen