Volledig scherm

Hengelo mag ‘krimpfolie’ rond omstreden recreatiewoning leggen

DEN HAAG/HENGELO - De Raad van State heeft alle bezwaren tegen een recreatiewoning aan de Huttenveldseweg bij Beckum van tafel geveegd. Dat betekent dat het nieuwe bestemmingsplan is goedgekeurd. De bewoners van een naastgelegen woonboerderij had daar bezwaar tegen gemaakt.

Buurfamilie Koning ter Heege-Breteler wil af van de recreatiewoning. Ook de gemeente Hengelo zat een beetje in de maag met het huisje. Om de situatie onder controle te houden, koos Hengelo er uiteindelijk voor om een strak bouwvlak rond het huisje van eigenaar G. Olde Kater in het bestemmingsplan vast te leggen. Als was het ‘krimpfolie’, zoals een gemeentewoordvoerder het noemde tijdens de zitting, eerder in juli  in Den Haag. Door zo’n strak bestemmingsplan kan de eigenaar geen centimeter meer uitbreiden. Olde Kater zag zich zelfs genoodzaakt een deel van de ondergrondse fundering af te zagen, omdat die een paar centimeter buiten de ‘krimpfolie’ stak.

Kinnesinne
Het is voor de Raad genoeg om akkoord te gaan met het plan. Dat het vakantiehuisje de woon- en leefklimaat van de buren aantast, wordt niet zo gezien. Ook omdat er door de dichte begroeiing nauwelijks zicht zou zijn op het huisje. Verder zou de gemeente het bouwvlak nu goed hebben nagemeten en op de kaarten hebben ingetekend. Volgens Olde Kater zijn de bezwaren van zijn buren kinnesinne, omdat zij destijds bij de aankoop van hun woonboerderij niet het perceel met zomerhuisje hebben aangekocht. Volgens de gemeente profiteren de buren ook alleen maar van het nieuwe bestemmingsplan. Het oude bood nog ruimte voor uitbreiding.

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1464 stemmen