Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hengelo moet wennen aan koopzondag

HENGELO - Ruim twintig winkels in de binnenstad van Hengelo zijn de komende maanden elke zondag open. Vandaag op de eerste van de reeks koopzondagen was het rustig in de winkels.

Het centrum van Hengelo trok veel publiek. Maar de meeste bezoekers kwamen voor de kermis. In de winkels was het rustig. In de modewinkels was het zelfs rustiger dan normaal op een maandagmiddag. Bij de Blokker was het alleen vanmorgen even heel druk.

De winkels zijn wekelijks op zondag open op initiatief van Bart Kramer, filiaalmanager van The Sting en Dennis Assink van Elzinga Kousen. De winkeliers maken gebruik van de nieuwe, door de gemeenteraad vastgestelde winkeltijdenverordening die ondernemers zelf laat kiezen wanneer ze open willen zijn.

Test
De wekelijkse openstelling op zondag is een test, die loopt tot 18 december. Dennis Assink van Elzinga Kousen, mede-initiatiefnemer van de wekelijkse koopzondag, benadrukt dat pas na een langere periode beoordeeld kan worden of de koopzondagen aanslaan.
Vooral de winkels aan de Enschedesestraat en de Telgen doen mee aan het experiment. Verder doen er enkele winkels verspreid over de binnenstad mee.

Met de wekelijkse koopzondagen willen de winkeliers tegemoet komen aan de vraag van de consument naar ruimere openingstijden. De supermarkten waren al elke zondag open, evenals de Action, en winkels in Thiemsbrug. De winkels waren al open op de laatste zondag van de maand.

poll

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

Torenflat op oud badhuis in Hengelo

  • Mooie manier om de restanten van dit historische gebouw te behouden (31%)
  • Veel te massaal, dat gaat ten koste van de privacy van buurtbewoners (61%)
  • Als ze het maar snel doen, nog een winter en dat badhuis zakt in elkaar (8%)
3735 stemmen