Volledig scherm
© Annina Romita

Hengelo stopt weer geld in opknappen historische panden

HENGELO - De gemeente Hengelo trekt weer geld uit voor het beschermen van cultureel erfgoed. Eigenaren van historische panden kunnen weer een bijdrage vragen voor een opknapbeurt van het pand. Maar niet meer in de Afrikaanderbuurt.

De Afrikaanderbuurt is wel zo’n beetje ‘af’. Dat wil zeggen: de gemeente Hengelo ziet geen reden meer om geld beschikbaar te stellen aan bewoners om hun pand aan bijvoorbeeld de Reitzstraat of Steijnstraat op te knappen. De buurt is daarom uit de Subsidieregeling voor Cultuurhistorisch Erfgoed 2016-2019 gehaald, die B en W hebben vastgesteld. Hetzelfde geldt voor de Joodse begraafplaats aan de Dennenbosweg en het kerkhof aan de Bornsestraat. Voor het opknappen van die begraafplaatsen werd de afgelopen jaren ook al ruim een ton beschikbaar gesteld. In de Afrikaanderbuurt bleef het beperkt tot nog geen zeven mille.

Tuindorp
Voor bijvoorbeeld het opknappen van het schilder- en metselwerk van karakteristieke panden in Tuindorp ’t Lansink kan wel weer een bijdrage worden aangevraagd. Ook het subsidieproject voor winkelpuien in de binnenstad is verlengd, tot en met 2019. De nieuwe erfgoedregeling richt zich verder op onder meer kunstwerken uit de wederopbouw, karakteristieke boerderijen en de andere begraafplaatsen.

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (56%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (10%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (33%)
705 stemmen