Volledig scherm
Erik Petersen (l) en Frank Hendriks (r) zijn de winnaars van Grillmasters © Christian van der Meij

Hengeloërs winnen barbecueshow Grillmasters

HENGELO - Frank Hendriks en Erik Petersen uit Hengelo mogen zich een jaar lang de beste barbecueërs van Nederland noemen. Ze zijn de winnaars van het programma Grillmasters 2016 op RTL 4.

Tijdens de opnames haalden de Hengeloërs alles uit de kast om de beste barbecueërs van het land te worden. En met succes. De juryleden Jord Althuizen (wereldkampioen barbecueën) en Herman den Blijker (topkok) waren lovend over de grillkwaliteiten van Hendriks en Petersen. De hoofdprijs: een gouden vleestang. “Die krijgt een mooie plek in het restaurant”, zegt Hendriks, eigenaar van de Twentse Bierbrouwerij in Hengelo.

Fanatiek
Hoewel het duo zich zonder titelaspiraties inschreef voor het programma werden ze tijdens de opnames steeds fanatieker. “Ik ben nog nooit zo zenuwachtig geweest als tijdens de finale. Maar dat we gewonnen hebben is gewoon heel erg gaaf.” Zijn collega Erik Petersen, kok in het restaurant van de brouwerij, lacht. “We waren best verbaasd dat we wonnen.”

Gas voor pussies
De ‘grillmasters’ houden naar eigen zeggen van het echte barbecueën. Dat hoort op kolen of op hout, zo is de boodschap. “Want grillen op gas of elektrisch, dat is echt voor pussies.”

Schermen
Om de overwinning te vieren nodigden de Hengeloërs dinsdagavond 120 vrienden, familieleden en vaste klanten uit. Samen keken ze op grote schermen naar de finaleuitzending van Grillmasters. En natuurlijk ging de barbecue aan. Grote stukken zalm, ribvlees en ‘pulled pork’ gaarden langzaam tot perfectie.

Gezellig
Onder de aanwezigen waren ook enkele tegenstanders uit het tv-programma. “Ik vind het leuk dat ze er zijn”, zegt Petersen. “Tijdens de opnames was het ook vooral gezellig, er was geen echte concurrentie. Tot aan de finale natuurlijk, toen wilde iedereen maar een ding: winnen.”

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (60%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (25%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
1037 stemmen