Volledig scherm
© Frans Nikkels

Hengeloërs zijn trotse mopperkonten

HENGELO - Introduceer de nieuwe slogan 'Wij zijn Hengelo' en de hele stad heeft er een mening over. "Mensen zijn kritisch maar eigenlijk trots op hun stad", zegt Wouter Reinders, directeur van Bureau Hengelo.

Sinds Bureau Hengelo een nieuwe slagzin voor Hengelo heeft geïntroduceerd, regent het reacties. De laatste die directeur Wouter Reinders heeft gehoord? „Wij zijn Hengelo, want de stad ligt open.” Reinders kan er zelf om lachen. Hij wist het van te voren: een nieuwe slogan, daar vindt iedereen wat van. En iedereen vult hem op zijn eigen manier aan. Ludiek, cynisch, kritisch of humoristisch. Reinders: „Als je iets nieuws voor een stad bedenkt, zijn er twee mogelijkheden: de mensen omarmen óf vinden het niks. Een tussenweg is er meestal niet.”

Kritisch
Hengeloërs zijn kritisch. Ze schieten snel in een stuip van gemopper en kritiek. Het is niks, het wordt niks en het zal nooit wat worden. De baas van het bureau dat Hengelo wil promoten en een ‘wij-gevoel’ wil creëren, relativeert die houding. „Pas als je Hengeloërs echt doorzaagt en vraagt wat zij zo bijzonder aan hun woonstek vinden, en je zoomt in op de wijk of de straat waar ze wonen, dan worden ze mild. Dan komen de mooie verhalen. Over hoe prettig ze het vinden om hier te wonen en dat er eigenlijk niets hoeft te veranderen. Mensen zijn kritisch maar eigenlijk trots op hun stad.”

Oproep
Herkent u zich in het Hengelose wij-gevoel? Of juist niet, en waarom dan niet? Kunt u met gemak de slogan ‘Wij zijn Hengelo want….’ aanvullen? Welke mensen of plekken maken het verschil in deze stad? Wie of wat heeft de potentie om ‘Wij zijn Hengelo’ te worden?
Deel het allemaal met ons, bij voorkeur met een foto, en wij komen u interviewen. Inzenden kan naar het mailadres hengelo@
tctubantia.nl met als onderwerp ‘Wij zijn Hengelo’. Per brief kan ook, naar Tubantia redactie Hengelo, Beursstraat 32, 7551 HV Hengelo

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (58%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
399 stemmen