Volledig scherm
© Emiel Muijderman

Hengeloos gemeenteraadslid Johan Harink treedt af

HENGELO - CDA’er Johan Harink stopt als raadslid van Hengelo. Hij heeft dat dinsdagavond meegedeeld in de gemeenteraadsvergadering.

Agrariër Harink lag het laatste half jaar flink onder vuur. Op zijn erf in Oele werden 21 milieu- en bouwovertredingen vastgesteld, waaronder de aanleg van een brug over de Oelerbeek en de bouw van een mestbak met overkapping zonder vergunning. In opdracht van burgemeester Sander Schelberg is onderzoek gedaan door het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING). Het eindrapport wordt dezer dagen verwacht.

Bijltje
Harink werd afgelopen dagen zwaar onder druk gezet door partijgenoten die wilden dat hij zou stoppen. Hij heeft dat moment niet meer afgewacht en gooit nu het bijltje erbij neer. “Ik sluit mijn ogen niet voor de politieke werkelijkheid waarin ik ben beland”, zegt hij in zijn verklaring. Harink stelt vast dat hij niet verder kan functioneren als raadslid. “Ik doe daarom een stap opzij en maak ruimte.” Harink blijft strijdbaar. Hij zegt zich ook niet te herkennen in het beeld dat hij bewust de wet heeft overtreden.

Johan Harink was het langstzittende raadslid van Twente: hij zat 38 jaar in de gemeenteraad van Hengelo. Het CDA Hengelo zegt in een verklaring "respect" te hebben voor "zijn moedige keuze". "We blijven achter de persoon Johan staan en zijn dankbaar voor wat hij in de afgelopen 38 jaar voor Hengelo en voor het CDA heeft betekend."

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (17%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (49%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
397 stemmen