Volledig scherm

Hengelose hockeyclub wil nieuwe velden in eigen beheer aanleggen

HENGELO - De Hockey Club Twente wil niet langer wachten op het nieuwe kunstgrasbeleid van de gemeente Hengelo. Het bestuur heeft nu het plan opgevat om de gewenste twee 'watervelden' in eigen beheer te laten aanleggen: een investering van circa 6 ton.

Het bestuur praat de leden woensdagavond bij over de plannen. Een besluit zal nog niet genomen worden. Dat gebeurt pas als het bestuur de financiering van de nieuwe velden op het sportpark Slangenbeek helemaal rond heeft.

Extra ledenvergadering

Dan zal een extra ledenvergadering worden gehouden, waarin het bestuur de leden een concreet voorstel zal voorleggen. Voorzitter Frans Masselink verwacht dat die ledenvergadering in maart of april zal kunnen worden gehouden.

Het bestuur van de Hockey Club Twente streeft ernaar dat uiterlijk medio juni met de aanleg wordt begonnen. De werkzaamheden duren zes tot acht weken. Als alles volgens schema verloopt kunnen de nieuwe velden nog voor aanvang van het nieuwe seizoen in gebruik worden genomen.

In ijskast

In eerdere plannen was het de bedoeling dat de gemeente de aanleg van de velden zou financieren. In dat geval zou de club een kostendekkend huurtarief moeten gaan betalen. Dat zou een forse lastenverzwaring betekenen. Mede op advies van toenmalig sportwethouder Erik Lievers besloot het bestuur daarom vorig jaar de plannen voorlopig in de ijskast te zetten, in afwachting van het nieuwe kunstgrasbeleid van de gemeente.

Lening

Van wethouder Lukas Schoonhoven, de opvolger van Lievers, heeft het bestuur van de Hockey Club Twente te horen gekregen dat pas rond de zomer een besluit wordt genomen over het nieuwe kunstgrasbeleid. „Daar gaan we niet op wachten”, zegt voorzitter Masselink. „Daarom onderzoeken we of aanleg in eigen beheer een optie is. Dat wil zeggen dat we zelf gaan investeren. Maar dat geld hebben we natuurlijk niet op de plank liggen. Daarvoor moeten we een lening afsluiten bij de bank.”

Om daarvoor in aanmerking te komen moeten het Waarborgfonds voor de Sport en de gemeente zich elk voor de helft van het te lenen bedrag garant stellen.

Poll

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

Twenterand wil nader onderzoek naar nachttrein Almelo-Hardenberg

  • Goed initiatief, dit is goed voor de leefbaarheid (51%)
  • Zonde geld, wie maakt 's nachts nou gebruik van die verbinding? (19%)
  • Zorg eerst eens voor de nachttrein tussen Enschede en Zwolle (30%)
891 stemmen