Hengelose kinderen nemen zitting in cliëntenraad BTK Kraamzorg

HENGELO – Leerlingen uit groep 7 van basisschool ’t Schöppert in Hengelo gaan zitting nemen in de cliëntenraad van BTK Kraamzorg. De kinderen kunnen daarin aangeven hoe zij kraamzorg thuis ervaren.

Volledig scherm

“Kinderen denken vaak ‘out of the box’ en kunnen met hun onbevangenheid nieuw licht werpen op allerlei situaties en ontwikkelingen”, legt directeur Hendrie Brunink van BTK de keuze uit. “Daar willen wij graag ons voordeel mee doen: dat komt de kwaliteit van de kraamzorg ten goede.”

Voor beide partijen leerzaam
Volgens directeur Habib Faal en leerkracht Paul Smidt van ’t Schöppert is er sprake van een win-winsituatie. “Voor de kinderen is het erg leerzaam. Zij leren naar elkaar te luisteren, te vergaderen, voor hun mening op te komen en hoe een bedrijf functioneert. Omgekeerd kunnen de reacties van kinderen zorgen voor een andere kijk op de bedrijfsvoering.”

Evaluatie na een jaar
Over een aantal weken gaan de kersverse jeugdige leden van de cliëntenraad een ochtendje meelopen bij de kraamzorgorganisatie. Aansluitend mogen ze vertellen wat hun ervaringen zijn. “En daar zullen we goed naar luisteren”, aldus BTK-manager Hans van den Berg. Na een jaar wordt de samenwerking geëvalueerd.

poll

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

'Almeloër met bijstandsuitkering moet onkruid wieden'

  • Iemand met een bijstandsuitkering mag hier best iets voor doen (58%)
  • Tegenover arbeid hoort een minimumloon te staan (26%)
  • Denkt de gemeente echt dat dit mensen in de bijstand motiveert? (15%)
315 stemmen