Volledig scherm
De traumahelikopter is uit Duitsland overgekomen © GinoPress

Hengelose motorrijder breekt bijna alles: 'Slechts 3 botten niet'

ALMELO - Een Hengelose motorrijder van 49 jaar brak vorig jaar september bijna al zijn botten. Hij knalde op de Vliegveldstraat tegen een auto die uit een zijweg kwam en daar niets te zoeken had. Dinsdag stond de 23-jarige man uit Weerselo voor de rechter.

Het ongeluk gebeurde op een druilerige middag in september. De knal was enorm. De Hengeloër vloog over de auto en maakte een enorme smak waar hij zich niets meer van herinnert. ‘Ik heb maar drie botten niet gebroken’, vertelde hij later.

Leven op de kop
De Officier van Justitie schetste een indringend beeld van het ongeluk. ‘Het ongeluk veranderde hem van een stoere kerel in een kasplant.’’ De Hengeloër zal de rest van zijn leven in een rolstoel moeten doorbrengen. Alleen zijn arm kan hij nog een beetje bewegen.

Door het ongeluk moet hij zijn hele huis laten verbouwen om alles toegankelijk te maken voor zijn rolstoel. De man uit Weerselo heeft na het ongeval wel geprobeerd contact met hem te krijgen, maar het slachtoffer heeft dat afgehouden.

Het ging dinsdag in de rechtbank om de vraag, hoe verwijtbaar onvoorzichtig hij precies was geweest. Twee getuigen reden op de weg respectievelijk fietspad en zeggen de autorijder gezien te hebben. De Weerseloër zelf kan zich dat niet herinneren.

90 uur taakstraf
De officier vond dat S. wel erg veel ‘niet gezien’ heeft. Hij eiste 90 uur taakstraf en een half jaar intrekking van zijn rijbewijs. De advocaat van de bestuurder van de auto vond dat zijn cliënt een minder zware straf verdiende. Hij was immers gestopt bij de ‘’haaientanden’’ en had om zich heen gekeken. S. zelf vindt het heel erg wat er is gebeurd. Maar zijn auto kan hij eigenlijk niet missen. Hij woont nog bij zijn ouders, en zoekt werk.

Uitspraak over twee weken.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
383 stemmen