Volledig scherm
© Lars Smook

Hengelose rapper 'dist' Lil' Kleine

HENGELO - 'Fock alle rappers boven de 30 jaar zingt Lil’ Kleine in zijn nieuwste hit. Dat is tegen het zere been van de Hengelose rapper Nick da Lunatic.
 

Hij is boos, Nick Kamp, alias Nick da Lunatic. Als rapper kun je dan twee dingen doen: er boven gaan staan of Lil’ Kleine dissen. Nick da Lunatic kiest voor dat laatste, de aanval dus. Met zijn eigen rapnummer laat hij weten wat hij van deze vorm van leeftijdsdiscriminatie vindt.

Woedend
De 39-jarige Hengeloër is woedend over de hit van Lil’ Kleine. Toevallig hoort hij de rap omdat zijn zoon het nieuwste nummer van de Nederlandse rapper beluistert.
Nick besluit zijn boosheid meteen te uiten, door een eigen rap uit te brengen. „Het raakte me echt”, zegt hij, verwijzend naar de middelvinger die hij in zijn eigen clip regelmatig opsteekt.

Giel Beelen
De clip van Nick, die dan alleen te zien is op zijn eigen Facebookpagina, wordt opgepikt door Dumpert, een populaire website vol filmpjes. De Hengelose rap wordt in anderhalve dag tijd 146.000 keer bekeken. Dj Giel Beelen haalt hem afgelopen woensdagmorgen live in de uitzending. Meer mensen weten nu dat er in Hengelo een ‘wat’ oudere rapper woont.

Snotjong
Lil’ Kleine heeft nog niet gereageerd. Nick is er kort over: „Zo’n snotjong met zo’n grote mond. Het is heel mooi dat hij zo succesvol is en zo veel geld verdient. Maar het respect voor de oudere generatie is weg. Toen ik 14 jaar was en in een discotheek iemand van 18 per ongeluk aanstootte, zei ik wel tien keer sorry. Nu gebeurt dat niet meer.”
 

Ouwe rappert gaat Lil Kleine helemaal kapot maken

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (21%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
520 stemmen