Volledig scherm
© Michel Hasselerharm

Hengelose voetbalclub Tubantia op de groene toer

HENGELO - HVV Tubantia gaat op de groene toer: met energiebesparende maatregelen die goed zijn voor het milieu én voor de clubkas.


De voetbalvereniging wil komend seizoen fors investeren in duurzame veldverlichting en in zonne-energie op sportpark De Bijenkorf. Het begin is er: de voetbalvereniging krijgt van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RvO) een subsidie van 30.000 euro.

Veldverlichting

Eind augustus, begin september gaat Tubantia aan de slag met de veldverlichting. Een Duitse leverancier voorziet de masten rond het nieuwe kunstgrasveld van armaturen met een nieuw type LED-lampen. „Met een laag energieverbruik en een hoge lichtopbrengst”, vertelt voorzitter Peter Leferink.

Daarnaast komen er zonnepanelen op het dak van het clubgebouw: in totaal ruim zestig exemplaren. „Na de zomervakantie gaan we in gesprek met de leverancier. We hopen de zonnepanelen nog voor het einde van het jaar te plaatsen”, zegt de voorzitter.

Investering

De totale investering bedraagt circa 120.000 euro. Van de RvO krijgt Tubantia dus een subsidie van dertig mille. Voor de dekking van het resterende bedrag is de club nog in overleg met de Stichting Waarborgfonds voor de Sport. Die moet garant staan voor de lening.

Met de voorgestelde maatregelen wordt naar verwachting 50 tot 70 procent bespaard op het energieverbruik. Daarmee zal de investering zich binnen 7 tot 10 jaar hebben terugverdiend.

poll

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

Wifi-tracking in Enschede in strijd met recht op privacy

  • Eens, hoe vaak ik in de binnenstad kom is alleen mijn zaak (53%)
  • Gezeur, die data zeggen niets over mijn privéleven (17%)
  • Het maakt mij echt niet uit, ik heb toch niks te verbergen (30%)
371 stemmen