Volledig scherm
ANP

Hengelose werknemers per e-mail ontslagen: 'Absurd'

Na bijna zeven jaar in dienst te zijn geweest werd Marc ter Steege van de McGregorshop in Hengelo woensdag ontslagen. Per e-mail. Ondertussen kwam de vraag voorbij of hij toch nog even de nieuwe uitzendkrachten wilde inwerken.

"Absurd en immoreel”, noemt bedrijfsleider Marc ter Steege (48) van de McGregor-shop in Hengelo de wijze waarop hij en tweehonderd collega’s deze week aan de kant zijn gezet.

McGregor vervangt tweehonderd van de vijfhonderd personeelsleden van zijn winkels en van de dochterbedrijven Gaastra en Adam door uitzendkrachten. Alleen personeelsleden die er minder dan vijftien uur per week werken, of op tijdelijke dan wel nulurencontracten actief zijn, mogen blijven.

McGregor kan eenvoudig van de medewerkers af, omdat het bedrijf onlangs failliet ging. Dat betekende collectief ontslag van alle 1.200 medewerkers. Maar curator Marc van Zanten bereikte overeenstemming over een doorstart met de oud-eigenaren van het bedrijf. Deze vier aandeelhouders - investeerder Marcel Boekhoorn, bedrijvenbank NIBC en de oprichters Jeroen Schothorst en Ben Kolf - staken opnieuw geld in de modewinkels. Joep van Straaten werd aangesteld als nieuwe directeur en de naam werd veranderd in Doniger Fashion Group.

Loyaliteit
Op het personeel werd een beroep gedaan loyaal te zijn en de curator meldde opgewekt dat 1.100 van de 1.200 arbeidsplaatsen behouden zouden blijven na de doorstart. Dit laatste nu, blijkt een ‘spraakverwarring’ tussen de curator en de aandeelhouders, zei Van Straaten gisteren in het Financieele Dagblad.

„De curator is gewoon bij de benen genomen door de kopers, die toevallig ook de oude eigenaren zijn”, zegt Ter Steege. „Voor curatoren is het behoud van werkgelegenheid in een verkoopproces heel belangrijk. Er is de curator niet verteld dat vast personeel zou worden vervangen door uitzendkrachten. En die gaan er op termijn ook allemaal uit want ze willen verder met vijf eigen winkels. We voelen ons verschrikkelijk belazerd.”

Ter Steeges eigen werkplek in Hengelo was gisteren al ingenomen door een uitzendkracht van Randstad. Hij kan met 28 jaar verkoopervaring in de retail op zoek naar een andere baan. In de McGregorshop in Hengelo moeten vier van de zes medewerkers vertrekken. Alleen twee verkopers met een nulurencontract blijven.

Live Voetbal

home logo Roda JC KerkradeRJC
18:30
FC TwenteTWE
away logo

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (50%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (36%)
2788 stemmen