Volledig scherm
© TC Tubantia

Hengelose winkels op proef elke zondag open

HENGELO - Pakweg vijftien winkeliers aan de Enschedesestraat en de Telgen gaan met ingang van volgende week elke zondag open. De ondernemers experimenteren met de koopzondag op initiatief van Bart Kramer, filiaalmanager van The Sting, en Dennis Assink van Elzinga Kousen.

„Het is een test. Je moet het aandurven”, zegt Bart Kramer. De proef loopt door tot en met 18 december. Diverse ondernemers in andere delen van het centrum hebben aangegeven óók mee te willen doen met de test.

Vraag

De initiatiefnemers willen hiermee tegemoet komen aan de vraag van de consument naar ruimere openingstijden. Ze maken gebruik van de nieuwe, door de gemeenteraad vastgestelde winkeltijdenverordening, die ondernemers zelf laat kiezen wanneer ze open willen zijn. Naast de al bestaande laatste zondag van de maand dat de winkels open zijn, gaan de winkels ook de overige zondagen open.

Bart Kramer: „We zijn blij dat naast praktische alle ondernemers aan de Enschedesestraat ook een aantal ondernemers van andere straten zich heeft aangemeld om deel te nemen aan de test, zeker zo kort na het politieke besluit om de winkeltijden vrij te geven. In combinatie met het vrij parkeren en een leuk randprogramma hebben we in het centrum van Hengelo een heel mooi initiatief in huis.”

Poster

Door middel van flyers, social media en advertenties worden bezoekers geïnformeerd over welke winkels precies meedoen. Deelnemende bedrijven zijn herkenbaar aan de poster met de tekst: ‘Wij zijn elke zondag open’.

„Op die manieren proberen we de klant te bereiken”, aldus Kramer. „Mensen moeten natuurlijk wel weten dat de winkels open zijn. Ik denk dat onze doelgroep ook op zondag naar onze winkel wil komen om kleding te kopen. Ik verwacht dat we Hengelo hiermee goed op de kaart zetten. Ik ben straks zeven dagen per week open met de winkel. Doordeweeks wordt het rustiger. Die trend is er al.”

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (21%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
522 stemmen