Volledig scherm
Binnenstad Gronau © Frans Nikkels

Hertiepand in Gronau wijkt voor winkels en woningen

GRONAU - De onooglijke Kurt-Schumacher-Platz in het centrum van Gronau ondergaat een flinke metamorfose. Op de plek van het al jaren leegstaande Hertie-warenhuis verrijst een nieuw winkelcentrum met daarboven woningen. Op het kale plein komen bovendien een markthal en speelse waterpartijen. Ook de muziekschool en de openbare bibliotheek krijgen hier een plek. Dat meldt de Westfälische Nachrichten.

De gemeenteraad van Gronau heeft deze week een keuze gemaakt uit drie ontwerpen voor vernieuwing van de binnenstad. Een nipte meerderheid van 21 raadsleden stemde voor het plan van het bureau Hoff und Partner uit Gronau. Opmerkelijk aspect: een commissie van vertegenwoordigers van de gemeente, enkele politici, winkeliers en externe deskundigen zag een ander concept als winnaar. Dat plan, van de List Retail Development GmbH uit Nordhorn, kreeg niet de meerderheid in de raad.

Winkelpassage
Het winnende ontwerp voorziet in een winkelpassage van 7.600 vierkante meter. Als hoofdhuurders zijn de MediaMarkt, H&M en drogisterijketen Müller in beeld.

2020
Het nieuwe winkelcentrum is op z'n vroegst in 2020 klaar. Of dat lukt is nog maar de vraag. List heeft aangekondigd zich op juridische stappen te willen beraden. Dat zou de ontwikkelingen flink kunnen vertragen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (18%)
269 stemmen