Volledig scherm
© Domain Vastgoed

Het is nu of nooit voor behoud badhuis Hengelo

HENGELO - Projectontwikkelaar Van Alsté is niet van zins het plan voor het badhuis aan Oldenzaalsestraat in Hengelo aan te passen. „Er zijn geen alternatieven.”
 

Het is nu of nooit. Volgens eigenaar en projectontwikkelaar Aard van Alsté van Domain Vastgoed is zijn plan de laatste kans om het oude badhuis en de voormalige Ariënsschool aan de Oldenzaalsestraat te behouden. „We moeten er niet te lang meer mee wachten. Als er nog een paar winters overheen gaan valt er niks meer op te knappen.”

Procedure
Haast is dus geboden. Daarom heeft Van Alsté de gemeente verzocht een versnelde procedure toe te passen, de zogenaamd coördinatieregeling. De gemeenteraad neemt daarover woensdagavond een besluit. Afgaande op de reacties op de laatste politieke markt kan het voorstel rekenen op brede steun in de raad. Voorzover bekend is alleen de fractie van BurgerBelangen (BB) tegen.

Totaalplan
BB wil geen ‘gefragmenteerd’ plan voor alleen het badhuis en de Ariënsschool, maar een totaalplan voor het hele gebied tussen de Wemenstraat en de Paul Krugerstraat, inclusief het sportveld. Toepassing van de coördinatieregeling zou de ontwikkeling van een totaalplan doorkruisen. Fractievoorzitter Annie Doornbos wil een motie indienen waarin het college van B en W wordt verzocht samen met de projectontwikkelaar te kijken naar alternatieven voor het hele gebied. Maar Van Alsté is niet van zins zijn plan aan te passen. „Er zijn geen alternatieven. Dit is gewoon het beste plan dat in 30 jaar voorbij is gekomen.” 

poll

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

Westerstorm legt het leven lam in Twente en de Achterhoek

  • Ik heb me er niets van aangetrokken (12%)
  • Tijdens het hoogtepunt van de storm bleef ik binnen (20%)
  • Code rood was dit keer wel terecht (68%)
1681 stemmen