Volledig scherm

Hoge tarieven: Parkeren bij MST is een rib uit je lijf

ENSCHEDE - Bij de betaalautomaten in de Van Heekgarage, waar tegenwoordig ook bezoekers van het Medisch Spectrum Twente moeten parkeren, was maandag volop ergernis over de parkeertarieven. Regelmatig verschijnen er bedragen van 12 euro of hoger op het scherm. Binnen een uur verdwijnen er honderden euro's in de automaat bij de uitgang, waar bovendien vaak een lange rij staat.

Als Jackelien Brouwer uit Enschede uit het ziekenhuis komt, blijkt dat ze 3 euro moet afrekenen. "Terwijl ik vanwege een foutje door het eigen personeel in het ziekenhuis moest zijn. Iemand was vergeten een vinkje op een formulier te zetten. Daarom moest ik terugkomen, belachelijk." Als ze wil betalen met een biljet van 20 euro, lukt het niet. De automaat pakt alleen coupures van 5 en 10. "Nu moet ik dus weer naar binnen om geld te wisselen, waardoor het nog duurder wordt. En voor iemand met weinig geld is dat echt niet leuk."

20 euro
Peter Leeflang uit Glanerbrug is het met de klagers eens. "Ik heb mijn vriendin vanochtend weggebracht voor een herniaoperatie. Ik blijf hier de hele dag om haar bij te staan. Maar dat betekent wel dat ik straks ruim 20 euro moet betalen. Daar kan een gezin een dag van eten! Belachelijk. En ze moet nog zeker tot woensdag blijven, dus de kosten lopen nog wel wat verder op..."
Korting

Kortingsregeling
Het ziekenhuis kent een kortingsregeling voor iedereen die langer dan vijf uur in het ziekenhuis moet zijn. Verder ziet het op dit moment geen reden de klanten nog meer tegemoet te komen. Ondanks de keiharde kritiek vanuit Oldenzaal, Losser en Dinkelland op 'de absurde parkeerprijs'.

Voorstander
De Enschedese wethouder Hans van Agteren is wel voorstander van een vriendelijker tarief, maar vindt vooralsnog geen gehoor in het MST. Daar ligt momenteel de bal, zegt hij. Zelf ziet de wethouder geen mogelijkheid om water bij de wijn te doen, ook niet onder druk van de omliggende gemeenten. "Tenzij die gemeenten zelf de portemonnee willen trekken om hun eigen patiënten te helpen."

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
324 stemmen