Volledig scherm

Honderden belangstellenden bij Corn County Festival in Beckum

BECKUM - Onder toeziend oog van enkele honderden belangstellenden werd vandaag in Beckum de maïs op ouderwetse manier gehakseld. De hakseldag is onderdeel van het driedaagse Corn County Festival. De toeschouwers zagen hoe de maïs met tien antieke hakkelaars van het land werd gehaald.

De boeren in Beckum waren de eersten in ons land die snijmaïs verbouwden. Ze ontketenden daarmee een ware revolutie op het gebied van de maïsteelt.

Zaad
“Dankzij hun volhardendheid werd de maïsteelt een succes in ons land”, aldus een trotse Wim Meyer. De rundveehouder is één van de organisatoren van het driedaagse Corn County Festival. “De boeren uit Beckum lieten het zaad voor de maïs uit Amerika komen. De korrels werden er eerst met een mes afgeslagen. Dat was geen succes. Ze kwamen vervolgens op het idee om de maïs te hakselen”.

Johan K. Meyer, de oom van Wim Meyer, was een van de bedenkers van de hakkelaars.

Optredens
Niet alleen de ouderwetse machines uit de jaren vijftig waren vandaag van stal gehaald. Ook de meeste moderne hakselmachines werden gedemonstreerd op het maïsveld, vlak buiten het dorp.

Het driedaagse Corn County Festival begon vrijdag met een symposium. Mensen uit de landbouwwereld werden met lezingen en presentaties bijgepraat over de geschiedenis van de snijmaïsteelt en de laatste technologieën op dit gebied.

Vandaag en morgen zijn er muziekoptredens en activiteiten voor jong en oud, met medewerking van toneelvereniging Levenslust.

Live Voetbal

home logo AZAZ
71'
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (59%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (29%)
291 stemmen