Volledig scherm
© Lars Smook

Horeca in Enschede loopt inkomsten mis door drugsdealers

ENSCHEDE - De overlast door drugsdealers uit zich bij enkele Enschedese horeca in een daling van de omzet. De dealers hangen rond bij het Wilminkplein en zwerven door omliggende straten.

De aanwezigheid van de drugsdealers zorgt voor een dreigende sfeer, waardoor stadsbezoekers café’s en restaurants mijden in de straten waar de dealers zich ophouden.

Angst
Restaurant De Tropen en Gusto! ondervinden veel hinder van dealers. Vooral oudere mensen, die bij De Tropen eerst een hapje willen eten voordat ze naar het Muziekkwartier gaan durven die weg niet af te leggen, heeft Heleen ten Thij van De Tropen geconstateerd. Winnie Smit, eigenaar van Gusto!, ziet dat de problemen zich vooral voordoen op zijn terras. Drugsdealers dagen zijn klanten uit, vallen ze lastig en beledigen ze. Het gevolg is dat klanten op zoek gaan naar een plek waar zij zich veiliger voelen.

Aanpak
De gemeente Enschede en de politie hebben de afgelopen maanden diverse maatregelen genomen om de orde te herstellen. Dat heeft volgens een horecaondernemer, die anoniem wil blijven, geen effect. „Als de ene groep is opgepakt, dan komt er weer een andere groep. Ik denk ook dat de politie en handhaving bang is voor de dealers. Dat kan ik me voorstellen. Het is dom en agressief volk.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo PSVPSV
12:30
Heracles AlmeloHER
away logo

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (46%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (26%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
969 stemmen