Volledig scherm
© Lars Smook

Horeca in Enschede loopt inkomsten mis door drugsdealers

ENSCHEDE - De overlast door drugsdealers uit zich bij enkele Enschedese horeca in een daling van de omzet. De dealers hangen rond bij het Wilminkplein en zwerven door omliggende straten.

De aanwezigheid van de drugsdealers zorgt voor een dreigende sfeer, waardoor stadsbezoekers café’s en restaurants mijden in de straten waar de dealers zich ophouden.

Angst
Restaurant De Tropen en Gusto! ondervinden veel hinder van dealers. Vooral oudere mensen, die bij De Tropen eerst een hapje willen eten voordat ze naar het Muziekkwartier gaan durven die weg niet af te leggen, heeft Heleen ten Thij van De Tropen geconstateerd. Winnie Smit, eigenaar van Gusto!, ziet dat de problemen zich vooral voordoen op zijn terras. Drugsdealers dagen zijn klanten uit, vallen ze lastig en beledigen ze. Het gevolg is dat klanten op zoek gaan naar een plek waar zij zich veiliger voelen.

Aanpak
De gemeente Enschede en de politie hebben de afgelopen maanden diverse maatregelen genomen om de orde te herstellen. Dat heeft volgens een horecaondernemer, die anoniem wil blijven, geen effect. „Als de ene groep is opgepakt, dan komt er weer een andere groep. Ik denk ook dat de politie en handhaving bang is voor de dealers. Dat kan ik me voorstellen. Het is dom en agressief volk.”

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2467 stemmen