Volledig scherm
PREMIUM
© Gabriëla Hengeveld

Houd je van wandelen? Trek eens met een kudde schapen door de Toscaanse bergen

ReizenJournalist Gabriëla Hengeveld trok drie dagen met een herder en zijn veertig schapen door de Toscaanse bergen. Ze leerde dat je geen haast moet hebben - wat niet betekent dat zo’n tocht ontspannen is. Soms is het zelfs hard werken.

,,Dalla Parta!’’roept een grote man die achter een kudde van zo’n veertig schapen komt aanlopen, ‘Maak paats!’ Hij gebaart dat we aan de kant moeten. ‘Hij’ is Giancarlo Boschetti, de herder met wie wij de komende dagen bepakt met tent en slaapzak de natuur in trekken. En ‘wij’ zijn twee wandelaars en ik; drie stedelingen die zoeken naar rust en het landelijke leven.

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Poll

Rokers willen stoppen uit angst voor coronavirus

Rokers willen stoppen uit angst voor coronavirus

  • Dat snap ik wel, je wilt geen extra risico nemen in deze tijd (43%)
  • Zelfs een virus helpt mij niet van mijn verslaving af (19%)
  • Ik stop eerder vanwege de torenhoge tabaksprijzen dan vanwege corona (38%)
260 stemmen