Volledig scherm
© Illustratie: Kylie Bremer

Hulpverlener (49) uit Enschede pleegt ontucht met patiënte

ALMELO/ENSCHEDE - Een hulpverlener (49) van een zorginstelling in Enschede is veroordeeld tot onder andere een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden vanwege het plegen van ontucht met een patiënte. 

Dat gebeurde gedurende de maand dat de vrouw hulp kreeg van de sociaal psychiatrisch verpleegkundige. De vrouw had zich gemeld voor crisisopvang.

Hulp
De ontucht vond vier jaar geleden plaats, maar de man moest zich pas vorige maand verantwoorden voor de rechter. De vrouw deed weliswaar aangifte van seksuele handelingen maar de officier van justitie besloot destijds af te zien van vervolging. Ze maakte daar tegen bezwaar bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Het leidde uiteindelijk vrijdag tot het vonnis van de rechtbank Almelo. Behalve een voorwaardelijke gevangenisstraf kreeg de man een taakstraf van 180 uren opgelegd. Bovendien moet hij in behandeling bij een praktijk voor psychotherapie en psychologische hulp.

Integriteit
In het schriftelijke vonnis wordt benadrukt: “Hij heeft op zeer kwalijke wijze inbreuk gemaakt op de geestelijke en lichamelijke integriteit van de vrouw die in die periode uiterst kwetsbaar was en zich vanwege multiple problematiek tot verdachte wendde voor hulp. Hij heeft daarmee niet alleen het vertrouwen dat de patiënte in hem als professioneel hulpverlener mocht hebben, maar ook meer in het algemeen het vertrouwen dat men moet kunnen hebben in hulpverleners in de gezondheidszorg, ernstig geschonden.”

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (18%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (47%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
330 stemmen