Volledig scherm
© Lars Smook

Huurachterstand nekt Central Soho in Hengelo

HENGELO - De totale schuldenlast van de failliet verklaarde stichting Central Soho bedraagt volgens curator mr. H. Gotink circa 35.000 euro. De belangrijkste schuldeiser is de verhuurder van het pand. Die vordert nog 30 mille van de stichting.

Central Soho is gevestigd in het voormalige pand van Duthler op de hoek van de Willemstraat en de Marktstraat. Eigenaar van het pand is de Twentse Electro Service Centrale van de familie Jonge Poerink.

Ontruiming

Volgens de curator heeft de stichting vier maanden huurachterstand. Het bestuur heeft zelf het faillissement aangevraagd. Eerder deze week had de verhuurder in een kort geding ontruiming van het pand gevorderd. Of de rechter na het faillissement nog uitspraak doet, is nog niet duidelijk.

Central Soho biedt onderdak aan acht kleine ondernemers plus een aantal webshophouders. Voorlopig blijft de winkel nog gewoon open. Maar waarschijnlijk zegt de curator binnenkort de huur op, tenzij zich alsnog een serieuze overnamekandidaat meldt.

Oorzaak van het faillissement is volgens Gotink dat er onvoldoende onderhuurders waren. "Iets minder dan de helft van het aantal vierkante meters was niet verhuurd."

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (24%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (56%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (19%)
354 stemmen