Volledig scherm
Markthal Rotterdam © ANP

Idee voor 'Rotterdamse' markthal in Enschede

ENSCHEDE - Tegelijk met het plan voor het opknappen van het pleintje aan de Boulevard lanceert makelaar Albert Post het idee voor de vestiging van een foodhall in het vroegere postkantoor.

“Woningcorporatie Domijn gaat verhuizen naar de vroegere Polaroidfabriek. Het voormalige postkantoorpand leent zich geweldig voor een foodhall. Zoiets hebben we in Enschede nog niet. Het zou een verrijking voor de hele regio zijn. In steden als Rotterdam en Amsterdam zijn ze echte trekkers."

'Leuk idee'
De ligging van het huidige kantoor van Domijn is prima voor zo'n bestemming, aldus Post. "Aan de voet van het Van Heekplein en op de looproute van ziekenhuis naar het centrum. Het gebouw is natuurlijk prachtig. Kijk alleen maar eens naar de tien meter hoge hal en de mooie gebrandschilderde ramen. En", voegt hij toe, "de eigenaar vindt het een leuk idee."

Daar blijft het vooralsnog bij, afgaande op de voorzichtige reactie van Evert Jan Hofstra. Deze vastgoedondernemer heeft het vroegere postkantoor sinds een jaar of tien in handen. "Ik vind een foodhall een interessante gedachte, maar er is meer belangstelling voor het gebouw. De huur is nog niet eens officieel opgezegd, dus we zijn er nog niet actief mee bezig."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm
Makelaar Post vindt dat het oude postkantoor in Enschede mooi kan functioneren als markthal zoals in Rotterdam. © Frans Nikkels

Live Voetbal

home logo AZAZ
EINDE
2-0
FC TwenteTWE
away logo

poll

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

Scholen in Almelo ruilen vette hap in voor gezonde snacks

  • Terecht, scholen horen het goede voorbeeld te geven (57%)
  • Onzin. Laat kinderen zelf de keuze maken wat ze eten (12%)
  • De jeugd gaat nu in tussenuren vast naar de snackbar... (31%)
387 stemmen