Volledig scherm
© Annina Romita

Identiteit mysterieuze MST-patiënt bekend na bijzondere zoektocht

ENSCHEDE - De identiteit van de onbekende patiënt in het Enschedese ziekenhuis MST is bekend. Het blijkt om een 63-jarige Enschedeër te gaan.

De man meldde zich zondagavond in het ziekenhuis, verward en ernstig ziek. Hij was net gekleed maar had geen legitimatie bij zich.

Het MST besloot daarop een oproep te plaatsen wie de man kende. Ze vermoedde al dat hij uit de regio kwam. 

De oplossing
De politie Enschede legt op Facebook uit hoe ze tot een oplossing zijn gekomen. "Dinsdagmorgen kregen wij het bericht dat de patiënt wat was opgeknapt en hierop zijn we opnieuw naar het ziekenhuis gegaan. We hebben de man gevraagd in onze auto plaats te nemen om te kijken of hij in staat was om aan te wijzen waar hij woont", aldus de politie. 

Sleutel paste
Na een hele zoektocht slaagde de politie er in de juiste locatie te vinden. "De man was wel in staat naar de binnenstad te wijzen. Hierop zijn de collega’s met de man op de achterbank door de stad gaan rijden. Op een gegeven moment wees de man naar een pand ergens in het centrum. Hierop is er geprobeerd of de sleutels die de man bij zich had op de voordeur pasten. Dit lukte!"

De identiteit - een 63-jarige Enschedeër - is nu achterhaald van de man met neurologische problemen, maar hij is wel teruggebracht naar het ziekenhuis. 

Het MST laat in een reactie weten dat het ziekenhuis nu bij de medische gegevens kan en in staat is om het behandeltraject goed verder vorm te geven. "Zijn toestand is stabiel, hij maakt het goed en begint aan zijn herstel", aldus het ziekenhuis. 

poll

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

Alweer een vliegtuig geland voor sloop op Twente Airport

  • Nou en? Waarom zoveel aandacht voor zo’n oud wrak? (14%)
  • Ik vind het zo gaaf dat zulke toestellen landen op ons vliegveld (51%)
  • Goed voor de werkgelegenheid, maar het doet me niks (35%)
2468 stemmen