Volledig scherm

In beeld | 7 Suryoye-huwelijken in Twente op 1 dag

ENSCHEDE - Wat doe je als er binnen je geloofsgemeenschap op dezelfde dag en nagenoeg hetzelfde tijdstip zeven huwelijken zijn? Dan huur je kerken in omringende gemeenten.

BEELD/TEKST: BEN LENSINK

Zaterdag waren er binnen de Suryoye-gemeenschap in Twente liefst zeven bruiloften te vieren. Alle kerkelijke huwelijken op dezelfde tijd. Meerdere gezelschappen gingen voor de kerkelijke inzegening op zoek naar kerken in buurgemeenten. Ze huurden kerken in Enschede, twee katholieke kerken in Hengelo en een in Gronau en Glanerbrug. En er was een huwelijk in het St. Ephrem-klooster in Glane.

In de Hengelose Lambertusbasiliek legt Enschedeër Naim Aho zaterdag de laatste hand aan de sfeerversiering in de kerk. Hij helpt zijn vrouw Nadia, eigenaresse van Delmoon Bloemen in Enschede. In het middenpad staan grote, zilverkleurige kandelaren met verlichte bollen en bloemstukjes. Op de tegelvloer is langs de kerkbanken witte stof gedrapeerd.

Volledig scherm

Binnen klinkt aan het eind van de ceremonie, waarin de Syrisch-orthodoxe pastor voorging, luid gejuich door de kerk. Bruidsmeisjes presenteren de kerkgangers snoepjes en andere lekkernijen op een dienblad. "Symbool voor blijheid en zoetigheid, nu is het bruidspaar geheiligd en getrouwd", vertelt Naim.

Volledig scherm
Volledig scherm

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Volledig scherm

poll

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

Boer Frans sluit 'zijn' Lutterzand af

  • Goede zet, recreanten gaan niet respectvol om met de natuur (70%)
  • Tevreden wandelaars worden dupe van frustratie van Frans (19%)
  • Frans maakte zichzelf ook schuldig aan illegaal crossen (11%)
1459 stemmen