Volledig scherm
© Menno Boon

Inbraak bij Primera in Enschede: voor duizenden euro's tabak gestolen

ENSCHEDE - Vier personen hebben in de nacht van donderdag op vrijdag ingebroken in de winkel van Primera in winkelcentrum Stadsveld in Enschede. De inbrekers forceerden de deur en namen tabakswaren mee ter waarde van zo'n 3.000 á 4.000 euro.

Twee van de verdachten zijn op beeld vastgelegd. Zij staan met hun gezicht op de Facebookpagina van winkelcentrum Stadsveld. Verder is er nog niks bekend over de inbrekers. De zaak ligt nu bij de politie, die sporenonderzoek heeft gedaan. "Het is te hopen dat ze in de databank van de politie staan", zegt bedrijfsleider Marco Winters. 

Criminaliteit
Stadsveld heeft al langere tijd last van criminaliteit. Daarom zijn er ook al verschillende maatregelen genomen, zoals jeugdagenten en jongerenwerkers van Alifa die de overlastveroorzakers aanspreken. Ze hopen zo het probleem bij de wortel aan te pakken.

Ook zijn er al meerdere preventie- en voorlichtingsavonden voor de ondernemers van het winkelcentrum én wijkbewoners geweest. Dat gebeurde met medewerking van de politie. Winters over alle maatregelen: "Het gaat best goed, maar dit houd je niet tegen. Juist op de momenten dat de meeste mensen slapen is het hier druk".

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

Live Voetbal

home logo FC TwenteTWE
21'
0-0
sc HeerenveenHEE
away logo

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (35%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (27%)
1519 stemmen