Volledig scherm
© Ben Lensink

ITC-studenten leren fietsen in park Enschede

ENSCHEDE - Het is deze zonovergoten woensdagmiddag een opmerkelijk tafereel. Buitenlandse mannen en vrouwen van tussen de 25 en 45 jaar leren op het asfaltrondje in het G.J. van Heekpark fietsen.

Het zijn de nieuwkomers op de Faculteit ITC van de Universiteit Twente.
Rond de 140 zijn het er dit jaar. Mannen en vrouwen uit 23 verschillende landen. Allemaal hebben ze in het verleden wel eens op een fiets gezeten.

Maar voor de meesten is dat lang geleden. En was de situatie van toen al helemaal niet te vergelijken met het fietsen in het Enschede van nu. Ten Tusscher heeft tien rijwielen beschikbaar gesteld. De nieuwe lichting studenten fietst er haar rondjes mee. Dat gaat soms meteen al redelijk soepeltjes, dan weer met vallen en opstaan.

Maar iedereen helpt elkaar. Het is bovendien een mooi moment om in de tweede week van de introductieperiode lekker even buiten te zijn. Tussendoor staan ze in de rij voor de poffertjes. De studenten hebben een intensief introductieprogramma. Ze leren de verkeersregels van de politie, de brandweer kwam langs, vertegenwoordigers van de verzekering, gezondheidszorg, sommigen volgen Nederlandse les, iedereen luistert naar lezingen en gaat mee op excursies. Donderdag wordt het academisch jaar geopend en vanaf maandag begint het studeren echt.

Fietsen doen ze nu een uurtje. De rondjes gaan steeds beter en anders is er altijd wel ietmand die helpt. In Afrika wordt de fiets zo gauw als dat kan, ingewisseld voor een auto. Dat heeft te maken met status. In Enschede is fietsen makkelijker en sneller.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink
Volledig scherm
© Ben Lensink

poll

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

Ex-accountant FC Twente krijgt tuchtklacht aan de broek

  • Ik heb altijd gezegd dat we nog lang niets alles weten over het grote bedrog (45%)
  • Kunnen we nu ophouden over die crisis? Er is toch schoon schip gemaakt? (27%)
  • Laten we eerst afwachten of er een sanctie wordt opgelegd, voor we oordelen (28%)
636 stemmen