Volledig scherm
Pleegzorgorganisatie is het nieuwe Twentse steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling © Jarabee

Jarabee Twents opleidingsinstituut voor videohulpverlening

HENGELO – Ouders en professionals die te maken hebben met opvoedingsvragen of –problemen kunnen baat hebben bij behandeling met behulp van videobeelden. Jarabee in Hengelo verzorgt vanaf heden opleidingen voor mensen die zich willen bekwamen in video-hometraining en video-interactiebegeleiding.

De pleegzorgorganisatie is daarmee het Twentse Steunpunt van de Associatie voor Interactiebegeleiding en Thuisbehandeling (AIT). In Overijssel was er voorheen alleen zo'n steunpunt in Zwolle. Naast één opleidingscoördinator heeft Jarabee 12 gecertificeerde trainers in huis om de cursisten te begeleiden.

Leren van opnames in een gezin
Na de opleiding kunnen zij aan de slag als videohometrainer, en maken in die hoedanigheid bijvoorbeeld opnames van de situatie in een gezin. De beelden worden later teruggekeken en besproken met de ouders of verzorgers die daardoor leren de signalen van het kind te herkennen en erop te reageren. Ook leerkrachten en beroepsopvoeders kunnen gebruik maken van de training.

poll

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

Politiek en vakbonden moeten alles op alles zetten om Siemens te behouden voor Hengelo

  • Kansloos, politici staan machteloos met zulke grote concerns (38%)
  • Natuurlijk, het is van enorm belang voor onze werkgelegenheid (36%)
  • Waarom? Sluiting is de tol die we betalen omdat we duurzamer willen zijn (26%)
796 stemmen