Volledig scherm
© Angelique Dekker

Jonge atleten geven ouders lesje in FBK-stadion Hengelo

HENGELO - Kinderen die hun ouders een lesje atletiek geven. Dat gaat komende zondag gebeuren. De ouders gaan hoogspringen, kogelstoten, sprinten en verspringen. De kinderen zorgen voor de begeleiding, helpen met de lat opleggen, de sprong opmeten en de boel weer netjes aanharken.

De ouder, die dit alles twee jaar geleden bedacht, is Angelique Dekker. Haar beide kinderen, Tjeerd (10) en Renske (14) trainen een paar keer per week bij Marathon Pim Mulier (MPM) in het FBK stadion. „Het leek mij een mooie hulpmiddel als binding binnen de vereniging tussen jong en oud. Atletiek is een vrij individuele sport. Kinderen gaan vaak alleen naar een wedstrijd omdat ouders zeggen er toch niemand te kennen. Bij voetbal zie je meer dat de kinderen met zijn allen in een auto worden geduwd.”

Bloedfanatiek
De meeste ouders zijn volgens Dekker bloedfanatiek. Ze kan zich nog een voorbeeld herinneren van een vrouw die twee jaar terug na het hoogspringen aan het kreunen was en later zei: „Dat was zwaarder dan ik had gedacht. Ouders krijgen op deze sportieve manier een indruk hoe zwaar een atletiektraining is en dat is dan weer leuk voor de kinderen”, zegt Angelique. Vooral het hoogspringen wordt volgens Dekker nog al eens onderschat. Maar ook de warming-up blijkt soms al zwaar. „Dan moeten ze een rondje hardlopen en zie je ze snel het grasveld oversteken. Of ze komen net niet over de lat. Het levert hilarische taferelen op.”

Medaille
De winnaars krijgen een medaille met de tekst ‘Geef je ouders een lesje’. De bedoeling is om dit evenement om de twee jaar te houden. Dit keer doen veel kinderen in de leeftijd van zes jaar oud mee, samen met hun ouders. „Meestal wisselen de ouders achteraf spierpijnverhalen uit”, weet Dekker, die de puntentelling doet. Iedereen is welkom om zondag te komen kijken. De warming-up begint om 10.30 uur. De lessen duren tot 14.30 uur.

poll

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

FC Twente en Heracles hebben allebei dik verloren

  • Gelukkig die andere club ook, anders was ik echt ontzettend chagrijnig geworden. (18%)
  • Wat zal het stil zijn bij de koffieautomaat maandagochtend. (47%)
  • Gelukkig redt Bjorn Kuipers de eer van het Twentse voetbal met zijn WK-nominatie. (34%)
330 stemmen