Volledig scherm

Jongetje (5) uit Glanerbrug: 'Burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen?'

ENSCHEDE - Onlangs kreeg burgemeester Onno van Veldhuizen een brief van een jongetje uit Glanerbrug. In de brief doet de 5-jarige een beroep op de burgemeester. Hij wil graag weer met zijn vriendjes buiten kunnen spelen. Intimidaties, drugsgebruik op straat en onveilige situaties zijn in het grensdorp aan de orde van de dag.

'Meneer burgemeester, wilt u de drugsmensen wegsturen? Ik wil met mijn vrienden spelen in de speeltuin,' schrijft het jongetje. ​Het betreft de speeltuin aan de Cornelis Houtmanstraat.

Spuiten en pillen
De stiefvader van de jonge briefschrijver (wil graag anoniem blijven) vertelt dat het jongetje graag buiten wilde spelen, maar dit al een tijdje niet mag. “Het is levensgevaarlijk. Er liggen spuiten en pillen in de speeltuin. Als hij per ongeluk iets op eet dan is hij hartstikke dood.” De stiefvader vertelde aan het jongetje: als je weer buiten wilt spelen, moet de burgemeester eerst actie ondernemen. De reactie van zijn stiefzoon: ‘Dan schrijf ik een brief!’

Arrestaties
In de omgeving van de speeltuin zit het drugspand waar dinsdagmiddag een inval is gedaan door de politie. Drie mannen zijn opgepakt. Rondom de woning trof de politie harddrugs, twee vuurwapens en een gestolen fiets aan. Veel zin heeft de actie volgens de buurtbewoner niet gehad: “De bewoner is alweer op vrije voeten en de eerste klant stond vanochtend alweer voor de deur.”

Gezellige en hechte buurt
Volgens de stiefvader spelen zich continue ‘verdachte zaken’ af in de buurt. “Als je uit het raam kijkt zie je van alles.” Hij vertelt dat de ouders in de wijk op één lijn zitten en dus worden alle kinderen wegens de drugsoverlast binnengehouden. “Als je het buurmeisje hoort janken omdat ze niet buiten mag spelen, breekt het je af en toe wel op." Buurtbewoners laten zich echter niet wegjagen door de dealers en junks. "Zonder de overlast is het een gezellige en hechte buurt.”  

De burgemeester heeft nog niet gereageerd op de vraag van de briefschrijver.

'Diep triest'
Een greep uit de reacties op de brief die online is te lezen op de Facebookpagina van Burgernet Glanerbrug: 'Hier springen je de tranen van in de ogen', 'Diep triest dat een kind zich daarmee bezig moet houden', 'Arme schatjes! Ze moesten eens weten wat ze de kinderen hiermee aandoen'. Lees de brief hieronder.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM

 1. ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

  ‘Haal me hieruit!’ Laatste grap van Ierse opa op zijn eigen begrafenis gaat hele wereld over

  Daar stonden ze dan op het kerkhof in Zuid-Dublin, de familie en vrienden van Shay Bradley. Voor het afscheid van een geweldige vader en opa. Voor die immer pijnlijke laatste groet. Voor een traan... maar ook een onverwachte lach. Want de lieve ‘papabeer’ had tot ieders verbazing nog een grap voorzien op zijn begrafenis zaterdag. Een geluidsopname waarin hij deed alsof hij het maar niks vond in die kist van hem. De video van zijn laatste frats gaat nu de hele wereld rond.
 2. Bekende boerenactivist (30) zat in trekker die levensgevaarlijke situatie veroorzaakte, politie rekent op arrestaties
  video

  Bekende boerenacti­vist (30) zat in trekker die levensge­vaar­lij­ke situatie veroorzaak­te, politie rekent op arresta­ties

  Bij het uit de hand gelopen boerenprotest in Groningen is Arjen Schuiling, een van de bekendste boerenactivisten van Nederland, vandaag betrokken geraakt bij een levensgevaarlijk incident. Schuiling zat als bijrijder in een tractor die diverse hekken omver ramde en bijna een fietser omver reed. De organisator van het Malieveldprotest betuigt spijt. ,,Ik had uit moeten stappen of eerder in moeten grijpen”, zegt hij tegen deze nieuwssite. De politie onderzoekt het incident en verwacht op korte termijn aanhoudingen te verrichten.

Poll

Provincie zwicht na boerenprotest: stikstofregels ingetrokken

Provincie zwicht na boerenprotest: stikstofregels ingetrokken

 • Goed nieuws! Wat een overwinning voor de boeren (69%)
 • Zwak, wat laat de provincie zich makkelijk in een hoek duwen (10%)
 • Ja en nu? We moeten alsnog de stikstofuitstoot terugdringen (20%)
1586 stemmen