Volledig scherm
PREMIUM
© Nils Elzenga

Kamperen in een achtertuin

ReizenDe avontuurlijke kampeerder laat de camping links liggen en slaat zijn kampement op in wonderschone achtertuinen. Het onlineplatform Campspace is een verzamelplek voor deze privékampeerterreintjes. Via het zusje Camptoo huur je iemand z’n camper. Nils Elzenga probeerde het uit.

Oef, zo’n camper is toch een poepie groter dan een auto. Bij de eerste de beste bocht pakt mijn rechterachterwiel een stoeprand mee, precies zoals Pietje van Wijngaarden (53) had voorspeld. Ik veer omhoog uit mijn stoel en plof als een zak aardappelen weer neer. Er piept en kraakt van alles in de omgebouwde Mercedes-bus. Van Wijngaarden uit Amsterdam, die me alles heeft uitgelegd over de camper, is familie van eigenaar Luuk van Dun. Die kon er zelf niet bij zijn, omdat hij bezig is aan ‘een soort van uit de hand gelopen fietstocht’. Hij peddelt van Namibië naar Nederland, een slordige 16.000 kilometer. Van Dun is al veertien maanden onderweg.

  1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
    PREMIUM

    Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

    ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.

Poll

Rokers willen stoppen uit angst voor coronavirus

Rokers willen stoppen uit angst voor coronavirus

  • Dat snap ik wel, je wilt geen extra risico nemen in deze tijd (43%)
  • Zelfs een virus helpt mij niet van mijn verslaving af (19%)
  • Ik stop eerder vanwege de torenhoge tabaksprijzen dan vanwege corona (38%)
262 stemmen