Volledig scherm

Kamperend paar uit Hengelo beroemd dankzij ‘We zijn er bijna’

HENGELO - 'We zijn er bijna' van Omroep Max is een ware kijkcijferhit. Het Hengelose echtpaar Aussen dat erin voorkomt, wordt er al op aangesproken in de supermarkt.

Dat Bert Aussen (73) een fanatiek geluidsjager is, weet nu heel Nederland. Twee miljoen kijkers kregen afgelopen maandag mee dat hij al 45 jaar lid is van de Twentse Geluidsjagers en zagen hoe hij met microfoon en koptelefoon over een Portugese camping wandelt en bijzondere geluiden opvangt.

Ludiek
De eerste twee uitzendingen van 'We zijn er bijna' zijn achter de rug, er komen er nog drie. De programmamakers volgen gepensioneerde reizigers van dag tot dag, tijdens hun reis van Noord-Spanje naar Zuid-Portugal. Het leidt tot ludieke maar ook rustgevende tv, compleet met parkeerinstructies van de reisleiders en het plaatsen van schotelantennes tot persoonlijke ontboezemingen aan de caravantafel.

Programma
Ze zijn al ruim een maand terug en nu merken Bert en zijn vrouw Benny (71) pas goed hoeveel mensen naar het programma kijken. Het leidt tot spontane reacties in de buurt en op straat en tot telefoontjes van familie en vrienden. „Bij de apotheek en bij Albert Heijn kwamen er al mensen naar me toe, om te zeggen dat ze me hadden gezien. Er reageren ook mensen die we jaren niet gesproken hebben”, vertelt Benny Aussen.

Zorgvuldig
Het echtpaar Aussen heeft voor het eerst deelgenomen aan een groepsreis van de ANWB. „We wilden heel graag Portugal een keer bezoeken, dit leek ons een leuke reis met veel excursies”, vertelt Benny Aussen. Vlak na het boeken komt het verzoek: of ze het goed vinden dat ze door een camera worden gevolgd. Het was in het begin even wennen, zeggen ze. „Dan deed je de caravandeur open en stond de cameraman al klaar. Maar na twee dagen waren we er wel aan gewend”, aldus Bert Aussen. Ze roemen de manier waarop de afleveringen tot stand zijn gekomen. „Discreet en zorgvuldig. Het zijn heel aardige en bescheiden mensen.”

poll

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

Hengelo krimpt het sterkst van deze regio

  • Houden zo, het wordt er heerlijk rustig van in de stad (25%)
  • Er zijn in Twente nou eenmaal mooiere plekken om te wonen (57%)
  • Met de Enschedese woningprijzen is dat volgend jaar weer anders (18%)
269 stemmen